Aktuellt

DEC 2017

Julen är här!

Vi på Ambulansproduktion önskar alla våra kunder och alla ni andra också, en riktig God Jul och Gott Nytt År! Under 2017 har vi levererat 18 storbilsambulanser, Cheva 709, till Regionerna i Uppsala, Gävleborg och Västernorrland och till Landstinget Dalarna. Vi vill tacka er alla för förtroendet! Ambulanspersonal och invånarna i dessa län får nämligen åka en av marknadens säkraste ambulanser.

Var rädd om er och kör så försiktigt ni kan när ni är ute på jobb!

Önskar vi alla på Ambulansproduktion!
DEC 2017

Pålitlig ambulans på vintervägar

Vintervägarna innebär många gånger tuffa körförhållanden. Utmaningarna för ambulansförare är extra stora då de ska frakta sjuka människor där hälpen finns oavsett (o)väder och om det är ishalka, snömodd eller decimeterdjup snö. Vår Cheva 709, är en extra pålitlig arbetskamrat på vintervägarna, med fyrhjulsdrift som standard och hög markfrigång tar man sig fram i stort sett överallt.

Kolla in videon här med ambulanspersonal i Dalarna.

Dec 2017

Tidig julklapp till Västernorrland

Grattis Sollefteå och Sundsvall som nu fått två splitternya Chevrolet 709 från oss på Ambulans-produktion. Därmed har vi levererat 29 Cheva-ambulanser till landstinget i Västernorrland på fem år. 
– Våra erfarenheter av de "nya" storbilsambulanserna är bara positiva! Fördelarna kan inte överskattas, säger Tomas Gidlund fordons-ansvarig i Landstinget Västernorrland. 

Läs mer
Brister i utformningen va vårdhytten gör att ambulanspersonal åker obältade.

Dec 2017

Stora risker när ambulans-personal jobbar obältade

Användningen av säkerhetsbältet brister när ambulansen kör som fortast. Ambulanspersonal har en känsla att "det händer inte mig", en falsk säkerhet när de jobbar i vårdhytten. Det konstaterar sjuksköterskorna Louise Blixt och Ann-Sofie Andersson i en magisteruppsats från Linnéuniversitetet. 

Se video på facebook om bältesanvändningen.

Läs mer

Nov 2017

Ambulansolyckor vanligare än många tror

Det är också vanligt att ambulanspersonal jobbar utan säkerhetsbälte vilket gör att de är extra utsatta vid en trafikolycka. Vi har gjort en video där fakta i ämnet serveras. Kolla in den på vår facebooksida.

facebook.com/ambulansproduktion/videos

NOV 2017

Pressmeddelande AMBULANSLYCKOR

Det finns en nollvision att ingen ska dödas eller skadas för livet i trafiken. Men ändå sker allvarliga trafikolyckor med ambulans inblandade. Flera forskningsstudier visar också att det är vanligt att ambulanspersonal inte sitter fastspända i säkerhetsbältet därför att de då får svårt att utföra sina arbetsuppgifter under färd.

Läs mer

Oktober 2017

Bristande kompetenskrav på ambulansförare

”Vårdandet av akut sjuka patienter har ingen som helst betydelse om vårdarbetet spolieras av en trött eller oengagerad ambulansförare som kanske inte borde köra ambulans överhuvudtaget.” Det skriver Jörgen Lundälv, docent i trafikmedicin vid Umeå universitet i en debattartikel i Göteborgsposten.

Läs mer

VÅRA Storbilsambulanser i Västernorrland

Ett par år av stränga vintrar i kombination med Socialstyrelsens krav på vilken vård man ska kunna bedriva i en ambulans, fick oss att påbörja en upphandling av storbilsambulanser. Säkerheten för patienten och våra medarbetare är förstås den viktigaste aspekten. Lastkapacitet, framkomlighet och möjlighet att komma åt patienten från alla håll, är andra viktiga argument.

Läs mer

OPPOSITIONEN KRÄVER FYRHJULSDRIVNA AMBULANSER

När snön lägger sig i drivor på vägen blir det tydligt hur viktigt det är med framkomlighet i ambulans. "Vi kan inte ha en situation där ambulanserna inte kan ta sig fram, det är helt orimligt”, menar Dag Larsson, oppositionslandstingsråd i Stockholm.

Läs mer

Lyrisk personal på Mora-ambulansen

När Folke Dahlberg från Mora-ambulansen och hans kollegor i resten av Dalarna reste runt i Sverige för att undersöka hur framtidens Dala-ambulans skulle se ut, fastnade de för Ambulans­produktions Chevrolet 709. Huvudanledningarna var att det fanns gott om utrymme för vårdteamet, god flexibilitet och hög säkerhet.

Läs mer om Dala-ambulansen

Claes Tingvall och trafiksäkerheten

I storbilsambulansen Chevrolet 709 sitter två personer bekvämt och vårdar patienten under färd, fastspända och framåtvända.

Läs mer

Därför valde Uppsala lANDSTING våra ambulanser

Som verksamhetschef ansvarar Per för att skapa förutsättningar för en god ambulanssjukvård för alla invånare. 

Läs mer
Telefon
Telefon
026-24 51 30
Besökadress
Besökadress
Mullervägen 23, 811 91 Sandviken