Aktuellt

 

2017-11-14

Ambulansolyckor vanligare än många tror

Det är också vanligt att ambulanspersonal jobbar utan säkerhetsbälte vilket gör att de är extra utsatta vid en trafikolycka.  Vi har gjort en video där fakta i ämnet serveras. Kolla in den på vår facebooksida.

facebook.com/ambulansproduktion/videos

2017-11-14 

Pressmeddelande OLYCKOR

Det finns en nollvision att ingen ska dödas eller skadas för livet i trafiken. Men ändå sker allvarliga trafikolyckor med ambulans inblandade. Flera forskningsstudier visar också att det är vanligt att ambulanspersonal inte sitter fastspända i säkerhetsbältet därför att de då får svårt att utföra sina arbetsuppgifter under färd.


Läs mer

2017-10-10

Inga Krav på kompetens bland ambulansförare

”Vårdandet av akut sjuka patienter har ingen som helst betydelse om vårdarbetet spolieras av en trött eller oengagerad ambulansförare som kanske inte borde köra ambulans överhuvudtaget.” Det skriver Jörgen Lundälv, docent i trafikmedicin vid Umeå universitet i en debattartikel i Göteborgsposten.

Läs mer

Storbilsambulanser i Västernorrland

Ett par år av stränga vintrar i kombination med Socialstyrelsens krav på vilken vård man ska kunna bedriva i en ambulans, fick oss att påbörja en upphandling av storbilsambulanser. Säkerheten för patienten och våra medarbetare är förstås den viktigaste aspekten. Lastkapacitet, framkomlighet och möjlighet att komma åt patienten från alla håll, är andra viktiga argument.

Läs mer

OPPOSITIONEN KRÄVER FYRHJULSDRIVNA AMBULANSER

När snön lägger sig i drivor på vägen blir det tydligt hur viktigt det är med framkomlighet i ambulans. "Vi kan inte ha en situation där ambulanserna inte kan ta sig fram, det är helt orimligt”, menar Dag Larsson, oppositionslandstingsråd i Stockholm.

Läs mer

Lyrisk personal på Mora-ambulansen

När Folke Dahlberg från Mora-ambulansen och hans kollegor i resten av Dalarna reste runt i Sverige för att undersöka hur framtidens Dala-ambulans skulle se ut, fastnade de för Ambulans­produktions Chevrolet 709. Huvudanledningarna var att det fanns gott om utrymme för vårdteamet, god flexibilitet och hög säkerhet.

Läs mer om Dala-ambulansen

Claes Tingvall och trafiksäkerheten

I storbilsambulansen Chevrolet 709 sitter två personer bekvämt och vårdar patienten under färd, fastspända och framåtvända.

Läs mer

Per Andersson om val av ambulans

Som verksamhetschef ansvarar Per för att skapa förutsättningar för en god ambulanssjukvård för alla invånare. 

Läs mer
Telefon
Telefon
026 - 24 51 30
Besökadress
Besökadress
Mullervägen 23, 811 91 Sandviken